Sunday, September 1, 2013

Advanced Joint Health Tablet                       Advanced Joint Health TabletMenyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif! Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi khas yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan dan mampu mengekalkan  sendi-sendi yang kuat, fleksibel dan mudah bergerak.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Tahukan anda? Satu daripada lima orang di Malaysia akan menghidap penyakit arthritis. Apa itu penyakit arthritis?


Arthritis adalah salah satu jenis penyakit sendi yang juga dikenali sebagai penyakit radang sendi. Arthritis ini berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Apabila permukaan sendi haus, ia mendorong sendi menjadi bengkak dan kebas. Golongan tua dan muda boleh mendapat arthritis. Walau bagaimanapun, wanita mempunyai risiko 2 kali ganda mendapat serangan sakit sendi akibat arthritis! 


Terdapat pelbagai jenis arthritis. Arthritis yang paling lazim ialah arthritis reumatoid dan osteoarthritis:

Osteoarthritis (OA) - Keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yag menyelaputi sendi-sendi. Ia lebih biasa didapati pada usia yang lanjut dan pada mereka-mereka yang menegangkan sendi mereka, contohnya pada mereka-mereka yang bekerja keras dan mereka-mereka yang terlampau gemuk. Sendi-sendi yang selalu terlibat adalah sendi pinggang, lutut dan tulang belakang.


Simptom Osteoarthritis:
 • Sakit dan pembengkakkan di bahagian sendi-sendi seperti di pinggang, lutut, tulang belakang, siku dan pada wanita, juga pada sendi-sendi di hujung jari.
 • Terdapat sakit yang sela-menyela dan dilegai dengan berehat.
 • Pergerakan yang terhad apabila penyakit semakin melarut disebabkan oleh kehilangan rawan.
Arthritis Reumatoid (RA) - Penyakit ini memberi kesan terutamanya pada sendi-sendi di bahagian jari-jemari dan pergelangan tangan. Sendi-sendi lain yang turut terlibat adalah pada bahagian bahu, lutut dan kaki. Perawatan yang awal harus dimulakan untuk mengurangkan kecaccatan.

Simptom Arthritis Reumatoid:
 • Pembengkakkan pada satu atau lebih sendi, ia adalah biasanya bersimetri.
 • Kekakuan pada awal pagi.
 • Sakit yang berhijrah dan berulang-ulang pada sendi.
 • Ketidakupayaan untuk menggerakkan sendi secara normal
 • Kemerahan dan rasa panas yang ketara pada sendi.
 • Kelemahan dan kepenatan.
 • Demam bergred rendah.
 • Perasaan mencucuk pada bahagian-bahagian hujung badan.
 • Kekakuan otot apabila berada pada satu posisi untuk jangka masa yang lama.Jadi, bagaimana Advanced Joint Health Tablet ini mampu membantu?
 
Joint Health Tablet ni membantu kita dalam 3 cara:1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia dapat menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.2. Bertindak sebagai 'kusyen': Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan3. Memelihara tisu penyambung yang sihat: Zink, tembaga, mangan and vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhdap sendi.

Kajian klinikal mendapati ekstrak Boswellia dalam Advanced Joint Health Tablet berkesan dalam masa 5 hari pengambilannya. Anda nak cuba?

Hubungi saya sekarang untuk dapatkannya dengan HARGA YANG MENARIK!
SMS/WhatsApp: 019-216 5059
Email : nira5850@yahoo.com0 comments: